„Този ще се окаже уникално подмолен и гнусен тип. Има някаква дяволиада в пъргавото му откъм мимики лице! Разочарованието на повярвалите в него ще бъде съсипващо за тях!“, това написа политикът от ГЕРБ Антон Тодоров.



Думите му, които са насочени към Христо Иванов идват часове, след като се появи скандалното видео от нощния протест в София, на което сикаджия Димитър Ламбовски докладва на Иванов за разговор с Маджо, а проваленият министър притеснено му казва: „Шшшшт… Тихо! На живо сме!“.

Антон Тодоров не спря до тук. Той разкри защо Христо Иванов е в завера с Маджо и други скандални бизнесмени. Тодоров показа и документ, който доказва думите му.

Всичко това той направи чрез статус в личния му фейсбук профил. 

„Септември 1996 г. След няколко месеца бунтът на нацията срещу престъпното правителство на БСП ще ги помете. Забележете обаче кой загрява на тъч линията и след това успешно се внедри чрез лидерите на СДС на входа и на изхода на държавата, вкл. контрабандата. СИК, същите, които днес задкулисно командват Христо Бойкикев, тогава командваха неговият демиург Иван Костов. На това му казват deja vu“, написа Тодоров.



„А ето и документ от архива на СДС, от който се виждат част от дарителите на Съюза по времето, когато Костов беше лидер на СДС и премиер. Маргина фигурира заедно със Славчо Христов от "Олимп" /апропо, двамата бяха много яко бизнес свързани тогава/.

Днес сикаджии са готови да даряват за Христо Бойкикев, протежето на Костов и създадените от него олигарси“, уточни политикът от ГЕРБ.


„Преди 3 седмици Бойкикев директно се предложи - себе си и "Да(й), България" - на хората с пари. Защо се учудваме, че твори задкулисие с Маджо и обвиняеми олигарси тогава? 

Това е най-естественото нещо. Те имат парите, но имат и проблеми с правосъдието. 

Христо Иванов има партията, която глупави хора се готвят да вкарат в парламента. Чаткате ли? Като д.пе и гащи са, едните правят пачки, а на другите им изчезват проблемите с Гешев. Просто е!

Нека припомня този отрязък от интервюто пред в. Капитал:

"Трябва да свикнем, че когато подкрепяш или очакваш представителство, това означава да участваш. Да участваш с идеи, да участваш с гласуване, да участваш експертно и да подкрепиш финансово. Това е законно и здравословно. 

Ние сме политическа формация, която съществува само благодарение на дарения. Всичко, което успяваме да направим е на база на доброволен труд и дарения. 

Спазваме закона желязно, защото нали не си представяте, че ние бихме рискували Гешев да има за какво да ни хване. 

И е тъжно, когато след края на тази седмица и всичко това, което се случи и след като нашите видеа ангажираха милиони хора, знаете ли какви са постъпленията в нашите сметки? 

5000 лева от трима души общо. А знаете ли колко струва акцията в Росенец? Това върви с разходи. Около 1500 лева. 

Само че ние трябва да се явим и на избори и това струва пари. Искам абсолютно откровено и честно да кажа: "Ако искате политическо представителство", особено на бизнеса, сега е моментът да се ангажирате политически. Сега е моментът да си говорим за програма конкретно. 

Какво очаквате, какво е смислено да направим? Как и с какви експерти и хора да направим електронното управление, да прилагаме секторни иновационни стратегии, да пишем закони, защото виждате, че парламентът е абсолютно изпразнен от каквато и да било експертност и с какви пари ще се явим заедно на избори? С какви пари заедно ще направим тази кампания и ще се явим на избори?"

Край на цитата“, написа Тодоров, цитирайки думи на самия Христо Иванов.


Депутатът от ГЕРБ обаче намери и веселата страна на лъсналата зависимост на Иванов.

„Разбрахте ли бе, Христо Иванов бил за въвеждане на МАДЖОритарна избирателна система!!!“, написа Тодоров.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!