Проучванията сочат, че хората са по-оптимистично настроени към съставянето на кабинет, отколкото през 2014 година. В момента е хубаво, че виждаме усилия за водене на преговори към създаване на коалиционно управление. Това трябва да се превърне в традиция. Според мен нещата вървят в разумна посока. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът доц. Антоний Гълъбов.
Аз не мисля, че има инженер на този кабинет. Съвместяването на програмите на двете преговарящи страни дават една предвидимост на процеса.

Темата за президента Румен Радев и отношенията с бъдещето правителство е много дълга. Аз мисля, че последните два месеца показаха как ще се развиват нещата. Според мен големи групи избиратели на БСП разбират, че президентът не е техен. Той се опитва да изгради свой център на властта, който да е независим от БСП.

Предстои да видим, но се натрупват множество примери за желание за еманципация от страна на президента, заяви Гълъбов. Заедно с него гост беше и социологът Първан Симеонов.

Бойко Борисов се освободи от старите и нехаресвани неща - реформаторите. Той успя с да се обгради с новите и харесвани неща - патриотите, Марешки и мажоритарното гласуване. Това управление ще се хареса на хората, но дали ще е добро за България в дългосрочен план е трудно да се каже.

ГЕРБ знаят, че на тези избори имаха късмет. Те се износват като всяка една партия и ще търсят начин да удължат политическия си живот. Патриотите пък знаят, че Борисов много обича да разделя и да владее.

Според мен това са едни мини пред бъдещото управление и за мен преговорите съвсем не вървят гладко, както твърдят всички. Все пак съм на мнение, че ГЕРБ и Обединени патриоти ще се разберат и ще има кабинет, прогнозира Симеонов.