Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Причината са забележки на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за обжалване на решението е 10 календарни дни. Това съобщиха от АПИ.

Оттам увериха, че имат готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да започне процедура по провеждането на нова.

„Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции“, коментира председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Според него забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет.

Това е втори опит да се избере изпълнител на тунел „Железница“, след като първия търг пропадна заради изчезнали документи по времето на служебното правителство. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!