Време е да дам отговор защо се включвам в политиката. Знам, че за много от приятелите ми е шок, а други гледат с насмешка и презрение. Истината е, че тази сфера никога не ме е изкушавала. Това пише в личния си профил в Instagram Маринела Арабаджиева, която се кандидатира за депутат от партията "Движение заедно за промяна" на Александър Томов. Тя е пета в листата за град Бургас.

Според нея в новия български парламент трябва да влизат хора, които с качествата и опита си да допринасят за развитието на страната, а не за личностно облагодетелстване и манипулиране на общественото мнение. По болезнен начин и тя и семейството й разбрали, че всичко е политика - включително и правораздаването, а там хората с принципи били малцинство.

"Дали аз и близките ми можехме да живеем спокойно в чужбина? Разбира се. Само че избрахме по-трудното - да останем да работим, да вложим идеите и мечтите си тук. Затова и всеки ден се опитваме да докажем, че не ние сме проблемът на България, а дали можем да бъдем решението - всеки от вас ще прецени на 11.07.2021", пише още Арабаджиева.

Извънредни новини за Вълчо и Маринела Арабаджиеви

"Кандидат съм за народен представител не заради личните ми проблеми - тях политиката не може да ми ги разреши, но ще използвам тази кампания, за да дам кураж на всеки гражданин да търси правата си, да не се страхува и да се изправи срещу тези, които смятат, че владеят живота му", казва тя.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са под домашен арест. Двамата, както и малкият им син Вълчо и още 5-има са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари от 2018 г.

Ветко Арабаджиев също е кандидат за депутат от същата партия, но в листата за Пазарджик.