Всеки от депутатите, силно се надявам, да е взел собствено решение, така както съвестта му е диктувала и както се е клел пред българския народ. Това каза вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред bTV. 

"Очаквахме, че ще има сблъсъци с мафията, а то се случи при бюджетното обсъждане, защото наложи редица кризи за мафията. Видях една коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и една част от ИТН. Ако ми кажете какви принципи имат...", допълни той секунда, след като кабинетът "Петков" падна

"Оттук нататък нещата са ясни. В един момент човек трябва ясно да си даде представа до какво водят неговите действия.

Днес парламентът заседава, последното условие към ЕС не бе изпълнено, за да получим 2,6 млрд. лв. Това означава да хвърлиш държавата под автобуса. Ще видим предложенията, ще ги оценим. Знаете, че миналата година, без мнозинство, бе приета разумна актуализация", каза Василев. 

Вицепремиерът каза, че е скептично настроен и ПП започва да се готви за избори

"Трудно виждам как някой ще промени мнението си. Мисля, че вървим в тази посока - нови избори през септември месец. Опозицията не успя да излъчи председател на парламента и силно се съмнявам, че ще излъчат правителство. Нека видим какво ще се случи с бюджета. Там са заложени много антикризисни мерки и ако не се приемат, положението на гражданите ще бъде много лошо", обясни финансовият министър.