"Атака" предлага гражданите и малкият бизнес да не плащат лихви по кредитите си към банките и фирмите за бързи кредити до отмяна на въведеното извънредно положение в страната.

От партията искат още да бъде въведен и праг на цените за стоките от първа необходимост – храни, лекарства и предпазни средства, които в момента са обект на спекула.

Това стана ясно от думите на зам.-председателя и народен представител от "Атака" Десислав Чуколов в парламента. По думите му в момента обикновените граждани и малкият бизнес са принудени да не работят, което ограничава доходите им.

 „Това извънредно положение се отразява най-много върху обикновения човек. Представете си семейство с две деца, на което така или иначе не му стигат парите, а сега, когато родителите нямат работа, положението става наистина критично. Всеки гражданин, който е попаднал в това социално изолиране да стои вкъщи, да не работи, и съответно да не храни семейството си, трябва да бъде компенсиран по някакъв начин”, призова Чуколов.

Той напомни, че повечето българи работят месец за месец и прекъсването на работа дори и за седмица е фатално за много хора.
Депутатът от "Атака" даде и редица примери с Италия, Англия и САЩ, където държавата въвежда подобни мерки за облекчаване на хората по време на създалата се ситуация.

От "Атака" предлагат още да се създаде щаб към социалното министерство, който да прецени какъв удар понася обикновеният работник.
В заключение Десислав Чуколов призова: „Стига сме се тревожили за едрия капитал. Трябва да се разтревожим за българския национален капитал - хората”.