При преговорите с Турция за влизането й в ЕС да се постави изискване турската държава да признае геноцида над българите в Османската империя - за това трябва да настояват всички български институции. За тази позиция, изразена от Димитър Стоянов пред европарламента, информираха от пресцентъра на "Атака". Той е запознал колегите си с 4 дни от Април 1876 г. от петвековния геноцид, описани тогава от американския журналист Макгахан.
Справедливи или не тия сведения, за мене е все едно, веднъж щом е призната страшната цифра 15 000 души, убити за четири денонощия. Никакво закръгляне на тая цифра не може да увеличи нейния ужас, който достига до колосални размери, когато напълно усвоиш всичките гибелни и позорни подробности на тая безчовечна сеч. Френският консул сам чул как башибозуците разказвали с възхищение на своите внимателни слушатели, че те, като отрязвали главите на децата, с любопитство гледали, как техните малки тела падали и се търкаляли като заклани пилета.
Другият атакист в европарламента - Десислав Чуколов, е обявил, че предстоящите у нас избори се очертава да бъдат най-манипулираните в новата история на България. Той е наблегнал на купуването на гласове и настоял председателят на ЕП Пьотеринг да осуети тази практика. /БЛИЦ