Не видях нито БСП, нито ГЕРБ, нито друга партия да е излизала с позиция за изявленията на Чавушоглу  за българския Закон за вероизповеданията, освен с искания на отделните лидери. Още първия ден Мустафа Карадайъ излезе със становище, че не е имало никакъв натиск, а участниците в изготвянето на законопроекта не сме имали външен натиск

Това каза Рамадан Аталай от ДПС в ефира на предаването ”Беновска пита” по Канал 3 и обясни, че по време на изработването на Закона всички вероизповедания са поискали да имат държавно финансиране.

Правилно е всяка държава да финансира вероизповеданията си. Този законопроект в основни линии очертава посоката, по която държава да подпомага вероизповеданията си, каза още той.

Всевишният е едни, дали е Алах или Бог. Вярата! Всеки има определена вяра, заяви Аталай.

През годините ДПС доказа, че сме за единството на България. ДПС е с всички, които виждат евроатлантическата ориентация на България, каза още Рамадан Аталай.

Времето е такова, че всеки се опитва да търси гръмоотвод, за да събира повече ябълки, опитът ДПС да се превърне в гръмоотвод, за да изкараш няколко гласа повече, не е политика, категоричен бе той.

Покрай Закона за вероизповеданията, важните неща остават на заден план. Земеделците са в тежко положение. Хората няма къде да си продадат слънчогледа, няма къде да си продадат тиквеното семе. Трябва да европейските пари да стигат до производителите. Вместо да получат парите си през февруари, те ги получават юни, теглят кредити, разкри Рамадан Аталай.

Да обърнем внимание на земеделските производители, призова Аталай.

Още нямаме дата, на която да обявим европейската си листа, каза той и коментира листата на ГЕРБ като същата, като предишната.