„Не съм гласувал за Румен Радев защото той беше кандидат на БСП и не го познавах. Но през последната година нямам нито една забележка към Румен Радев по отношение на неговите действия и оценка за изпълнителната власт.“

Това заяви пред БНТ Атанас Атанасов от „Демократична България“.„Цялата извънпарламентарна опозиция твърди, че иска демонтаж на модел на управление на ГЕРБ. Ние ще търсим сътрудничество с тях.

Проф. Константинов: Радев допусна гаф и твори компромати, които и мафиотите в Коза ностра избягват

Коалиция се употребява твърде произволно. Искам категорична да заявя: ДБ няма да участва в коалиция за правителство на Бойко Борисов или на Корнелия Нинова.

Третата политическа сила, на която президентът връчва мандат за управление е по негов избор и това би могла да бъде „Демократична България““, заяви Атанасов.

Социолог каза защо Радев и Слави ще са големите губещи на изборите през 2021 г.

Той коментира, че гласуването по пощата и видеонаблюдението в секциите са поставени на масата от „Демократична България“. 

Атанасов се хвърли и в конспирация по повод на мерките срещу COVID-19.

„Ако вляза в конспиративно мислене, ще кажа, че сегашното разхлабване на мерките има за цел по изборите те да се затегнат, за да се намали избирателната активност. Управляващите правят опит да намалят избирателната активност със страх“, заяви той.