"На България не й трябват предсрочни избори. Имаме много работа да вършим. Ако бъда избран за председател на парламента, ще се заема с тази задача", заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Предсрочни избори може винаги да има. Трябва обаче да се отнесем сериозно към ситуацията и това, което се случва в държавата, смята Атанасов.

Според него преговорите в управляващата сглобка са започнали през медиите, преди да са започнали в действителност. Трябват преговори по темата за външното министерство. Има не един вариант как и ГЕРБ, и "Продължаваме промяната-Демократична България" да имаме канал към външния свят, каза още депутатът.

"Добре е външната политика на една страна да бъде еднородна. Има механизъм, през който Денков и Габриел съвместно да формират външната ни политика. Те 9 месеца работиха в много добър синхрон", обясни Атанасов.

Той смята, че те двамата трябва да изготвят анализ на работата на цялото правителство и "да дойдат пред лидерите на коалицията".

По отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и клуба на магистратите, Атанасов обясни, че повече от 20 години е действащ адвокат в Софийската адвокатска колегия.

"Знам твърде много неща и без да имам списък с магистратите, ходили в клуба SS", коментира той.

Атанасов добави, че има разработка, в която са събрани данни и информация за определени отношения с магистратите. Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов също разполага с информацията, смята той.

В списъка на магистратите, ходили в клуба SS, с който разполага Атанасов, влизат прокурори от Софийския районен съд, Софийския градски съд, Върховната касационна прокуратура и двама-трима съдии и адвокати.

Информацията ще бъде предоставена на временната анкетна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

По стила, по който е написан документът, изглежда като написан и работен от хора, работили в специалните служби, анонсира Атанасов.

Според него, ако временната комисия получи подкрепа и съдействие от прокуратурата може да свърши много работа.

Иначе службите не са ефективни, има пробиви в тях и има голяма търпимост в българските служби по отношение на руската агентура в България, продължава да смята още Атанас Атанасов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук