"Отново сме в един бурен момент за българската държава и погледите са насочени към нас. Трябва да подходим мъдро, за да водим държавата по правилния път", посочи председателят на ДСБ Атанас Атанасов в изказването си на Третата Национална конференция на „Да, България“.

Той подчерта, че България има нужда от своите обединени евроатлантически сили и това е обща задача. "Смятам, че особено в „Демократична България“ трябва да работим за по-сериозно обединение, за общи органи, които да вземат заедно решения, както и да привлечем най-младия сегмент – „Продължаваме Промяната“, да водим заедно България по правилния път", заяви лидерът на ДСБ.

Атанасов припомни, че в годините назад винаги, когато демократичните сили са били обединени, България е печелила от това, а когато са били разединени, тогава „тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм“.

"Когато през 2017 г. се явихме отделно на избори, не влязохме в парламента. Четири години държавата се управляваше от ГЕРБ и „Обединените патриоти“, които прокарваха интересите на руската империя в България", каза лидерът на ДСБ.

По думите му трябва да се обръща внимание на тези моменти в най-новата ни история, за да не допуснем „да потекат за пореден път руските потоци“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук