„Не съм я пуснал нарочно. Ние самите разбрахме по-късно за нея. Аз самия допускам грешки“, това заяви Армен Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) във връзка с поканата на партия „Има такъв народ“ (ИТН), която бе пълна с правописни грешки.

„Надявам се, че поканата им е добронамерена. Натискът не е добър начин за водене на преговори“, допълни Бабикян.

„Надявам се да е въпрос на неопитност, а не злоумисъл. Аз правя избори от 1994 година – сигурно ще отида още веднъж или още 10 пъти. Няма проблем да отидем на избори, въпросът е какво ще се промени.

Ще ви кажа какъв ще е резултатът.

Има партии, които са отдавна във властта и доста са се облагодетелствани от това. За тях изборите не са проблем.

Има и други – като нас, които нямат пари за избори и ги правят с джобните си пари и те си отиват.

Кой иска старите, богати, дебели и вкоренени в политиката партии да останат?

Ако този някой е носителят на мандата, то…“, заяви Бабикян в сутрешния блок на Нова ТВ.

Той допълни, че не са взели решение дали да подкрепят кандидата на ИТН за премиер Пламен Николов.

„Ако съставът на кабинета, които ще предложат не ни харесва и ако нямаме писмено споразумение, то едва ли ще подкрепим кабинета на ИТН“, заяви Бабикян във връзка с преговорите с ИТН. И допълни, че „когато имаш движения – една крачка напред, а две назад, кара всеки да иска да има писмено споразумение“.

„Всички преговарящи чуха името на Петър Илиев. Няма смисъл да говорим имало ли е смяна в 12 без 5“, заяви той, потвърждавайки това, че в последния момент ИТН смениха Илиев с Пламен Николов.

„Поканиха Асен Василев и колегите му, а малко след това според тяхната теза се оказа, че са допуснали грешка. Ама така може да стане с всеки един предложен. 

Другият абсурд е Николай Василев – за него всеки има мнение, но забележете – какво е имал намерения да прави научихме едва след като го оттеглиха“, допълни той.