Таблица, показваща първоначалните успехи и драстично намаляващата подкрепа към СДС, бе представена в ефира на bTV. В предаването "Тази сутрин" гостуваха Стефан Софиянски, Евгени Бакърджиев и Румен Христов, които коментираха унизителните резултати на десните на изборите и факта, че гонят СДС от централата им на "Раковска" 134. 
 


"Ние сме представители на три периода на СДС. Виждайки успехите, които сме постигали, е тъжно, а не смешно", заяви Бакърджиев. 

По думите му Иван Костов е демонът и главорезът на партията. "Най-откровено и почтено казвам, че главорезът на СДС е Иван Костов. Той си свърши работата и разби партията. При него настана пълна сеч и, когато изключиха голяма част от нас СДС-арите и Екатерина Михайлова загуби изборите, те тогава си направиха собствена партия. Ако някой го е чувал, да споделя, аз не искам нищо да му кажа- той е демонът на демокрацията", заяви той.

Стефан Софиянски от своя страна обяви ситуацията като противоречиво самочувствие. "Реално през всичките тези години почти всички наши идеи се реализираха. Днес заради СДС сме член на ЕС, на НАТО, има частна собственост и свободата ние да седим и да говорим. Не мисля, че през 2001 г. хората са се отдръпнали от синьото. Тогава имаше големи доверия и очаквания от царя, а все пак няма по света цар с леви убеждения", каза той.

"Допускали сме много грешки и в процеса на приватизацията, и в земеделската реформа, ликвидационните съвети, но това са неща, с които е възможно да сбъркаш. Както виждате, в момента ние влязохме с добър икономически растеж в ЕС. Проблемът на България са тези, които управляват днес – те бяха против нас, говорим за Станишевци и Борисовци", заяви Софиянски.

Румен Христов пък заяви: "Симпатизантите ни не заслужават това, което се случва сега. Смятам, че СДС е равно на "Раковска" 134 и, ако е закрито, не знам какво ще се случи. Така или иначе трябва да мислим какво правим със сградата на СДС – има начини да търсим да останем там – дали ще бъде на свободен наем или друго - не знам".

Запитан дали говори с Иван Костов, Христов заяви: "Говорим си с ДСБ. Костов официално обяви, че се оттегля от политиката".