"БСП ни поканиха по официалния ред, ние се отзовахме. Корнелия Нинова прие нашите предложения, без да сме коментирали имена. Всичко се счупи онзи ден, когато видяхме лицемерието на тези, които се държат по един начин, когато ги снимат и по друг когато няма микрофони". Това коментира пред Нова тв Станислав Балабанов от "Има такъв народ" (ИТН).

"В записа видимо си показва, че ние не сме мафия. Оказа се, че това е било завера срещу нас. Най-важно е истинското лице на задкулисието , което лъсна.", каза той.

"Обидата е към всички избиратели, които са ни подкрепили. Когато има камери и Христо Иванов, и Кирил Петков говорят за България. С това лицемерие не може да се управлява държава", бесен е той.

"Пречи ми работата на Бойко Рашков в публичното пространство. Рашков не можа да контролира институцията, която управлява. Когато си върхът на иглата в тази институция, трябва да носиш отговорност", категоричен е Балабанов.

"Рашков няма една публична проява, свързана с борба с корупцията. Няма вариант да се върнем на масата на преговорите. Ние през цялото време сме били на страната на истината", заключи той.

На въпрос дали в състояние на много кризи, сега е моментът страната да бъде изпращана на нови избори, Балабанов каза: „След като всички видяхме, че никой не мисли за България и за приоритетите как да реши кризата, а иска по най-бързия начин да захапе властта, логичното наказание са едни избори”.

Депутатът от ИТН определи като "пълни глупости" твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат.

БЛИЦ припомня, че в петък лидерът на ИТН СлавиТрифонов заяви, че няма да участва в преговорите след скандален запис на „Демократична България“ (ДБ).

"Няма да подкрепим името на Асен Василев", категоричен бе Станислав Балабанов. БЛИЦ припомня, че в събота Корнелия Нинова обяви, че именно името на Василев е стягано за премиерския пост.