Депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов се надява на днешния Коалиционен съвет да се стигне до максимално обхватно решение по отношение на военната помощ за Украйна. Това заяви той на влизане в Министерския съвет, цитиран от Нова телевизия. 

„Знаете какви са позициите на коалиционните партньори. Един конкретен е с конкретна позиция. Тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна. Ще поговорим чисто в човешки план. Надявам се да стигнем до максимално обхватно решение по казуса”, подчерта той.

На въпрос дали ще се опита да убеди БСП да подкрепи ремонт на военна техника, той каза: „Не съм седнал да убеждавам никого. Това лежи на съвестта на всеки един човек, защото казусът е морален. Хора като нас губят животите си в Украйна. Но всеки ще решава”, добави още депутатът. 

Относно изявленията на лидера на БСП за напускане на коалицията, обясни: „Не мога да коментирам какво ще реши Корнелия Нинова и какви заявки дава. Лошо е да използваме тази криза с войната в Украйна за политически цели и кампании. Всеки си носи глава на раменете и може да реши, каквото прецени”, категоричен е Балабанов. Той уточни, че депутатите от ИТН ще гласуват „по съвест” за военната помощ за Украйна.