Новоизлюпилата се фондация на кликата около председателя на ВКС Лозан Панов и Иво Прокопиев "Антикорупционен фонд" е изцяло откраднат проект от мен, твърди евродепутатът Николай Бареков.

"Обвзети от страх "моралистите в българската съдебна система" побързаха да се обозначат като борци срещу корупцията, чийто основни лица са именно те. Още днес евродепутатът обяви, че ще информира лично председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за случая", посочва още Бареков. 


Припомняме, че още при учредяването на своята нова политическа формация "Презареди България" евродепутатът даде ясна заявка, че основен лост на политическата програма на партията ще бъде борбата с корупцията. 

На организирана от него по-късно международна конференция на тема „Корупцията – ефективни практики на противодействие“, на която специални гости бяха бившият сръбски премиер Зоран Живкович и единствената жена-премиер на България Ренета Инджова, Бареков категорично заяви, че повежда битка за обезглавяване на "хидрата с три глави" - Прокопиев, контрабандата и политиците.

Само месец по-късно, на 20 март 2017 г., евродепутатът подава молба за запазване на "Антикорупционен отряд" като име на сдружение с обществено полезна дейност. От „Информационно обслужване” АД, чийто офис се намира в СГС, веднага е издадено удостоверение за уникалност на името, в което изрично е упоменато, че наименованието ще се употребява от Николай Бареков.

Организираната престъпна група източва не само информация по дела с особен обществен интерес и с особено големи финансови интереси, но и такава, която по някакъв начин я застрашава. Всички служители на заплата в сградата на СГС са инструктира да донасят за действия, извършени от граждани, които по един или друг начин застрашават Панов, Прокопиев и СИЕ.

"Кликата около Лозан Панов веднага получава информация за предприетата от евродепутата инициатива.  След като вече той ясно е заявил каква ще бъде основната му битка, уплашената организирана престъпна група Топалов-Панов-Прокопиев се активизира и само няколко месеца по-късно прокламира сдружението "Антикорупционен фонд". Зад Фонда стоят неуспялата интериорна дизайнерка Мирослава Петрова и протестърът и бивш служител на "Капитал" Николай Стайков", разказва Бареков.

"Как олигархично-мафиотската ламя на корупцията у нас ще бори корупцията? Как Лозан Панов, Калоян Топалов, Иво Прокопиев и СИЕ ще борят злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване след като самите те ежедневно се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт?", пита евродепутатът.

Отговорите на тези въпроси Николай Бареков заяви, че ще търси в Брюксел и Страсбург. "Шефът на върховния съд в България Лозан Панов се изявява не като арбитър, а като главатар на шайка политически разбойници и мародери, поради което изпадаме в ситуация, в която няма сблъсък на идеи, а само бой с бухалки, което няма нищо общо с демокрацията. Още днес ще информирам лично председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер за случващото се и ще входирам сигнал, описващ всички злоуми на горепосочените лица, в Комисията, заявява Бареков.