Напук на лъжливите обвинения на кафявите медии на Иво Прокопиев "Капитал" и "Дневник", че служители, взимащи заплати от ЕП, извършват партийна дейност, Бареков издига за водачи на листите на „Презареди БГ” личности от Европейския парламент, които понастоящем са на високи позиции в секретариата на ЕКР. Това се случва напълно законно, тъй като според правилата на ЕП, те могат да излязат в неплатен отпуск, докато тече предизборната кампания, съобщават от партията.
Георги Балабанов, който е политически съветник на Бареков в ЕП, повежда битката в родния си град Сливен и в Стара Загора, а Милена Димчева оглавява две листи в Северозападна България.  Те ще се завърнат в България  и заедно с Бареков ще осветляват мръсните схеми на мафията в България, чрез които са ограбени стотици милиони от парите на обикновените данъкоплатци, и ще настояват за провеждането на операция „Чисти ръце”, която у нас да се казва „Левски”.

Бареков  повежда битката в 25-мир, където се очертава да е сблъсъкът на титаните.  Ще се изправи лице в лице с Борисов, Нинова и Сидеров. Евродепутатът ще оглави и листата в родния си град Пловдив, откъдето  вече веднъж бе излъчен за народен представител. Партийният лидер обаче уточни, че ако бъде избран, ще отстъпи мястото в НС на младите и компетентни българи, които ще заемат местата след него в листите.  За София това е адвокат Десислава Манолкова,  която спечели делото за регистрацията на формацията  във ВАС. Тя ще оглави листата на формацията и в София-област.  В Пловдив втора в листата ще бъде известната лекоатлетка и златна медалистка Тезджан Наимова.