Евродепутатът Николай Бареков се похвали с новата задача, с която е натоварен от днес. В личния си профил във фейсбук той обяви, че от днес отговаря официално от името на ЕС за връзките на Европа с Латинска Америка, Африка и още много страни от региона Атлантик-Пасифик"
"Информация за всички, които се интересуват. 
От днес отговарям официално от името на ЕС за връзките на Европа с Латинска Америка, Африка и още много страни от региона Атлантик-Пасифик.


За програмен период от 7 години ЕС инвестира 30 млрд. евро в тези държави, за да поддържа демокрацията и да намали емигрантския поток към Европа. Горе-долу толкова ще загубим от излизането на Великобритания от ЕС. За същия период британците инвестират около 70 млрд. евро и връщат половината от тези пари обратно в своята икономика. 
Тъжният извод е, че милиардите, които стигат в България, биват брутално откраднати от лидерите и партиите, за които българските избиратели с "огромно желание" гласуват. 

Аз бях единственият политик, който имаше идеал и морал, и искаше да разкаже играта на статуквото. Изводите оставям за вас.", написа Бареков.