Лидерът на "Презареди България" и евродепутат Николай Бареков изригна срещу Трайчо Трайков и Иво Прокопиев. Ето какво написа той:

Хванати по бели гащи от прокуратурата и КОНПИ с милиони евро с неясен произход - Капитал, Трайчо Трайков (Крадеца) и Прокопиев си намериха виновник. Бареков! Бил съм виновен, защото съм ги издал в сигнал до прокуратурата, че са откраднали парите от продажбата на миноритарните дялове от ЕРП-тата. 100 милиона.

По-голямо малоумие не можеха да измислят тиквениците. Хванати натясно, вместо да обяснят от къде са намерените им милиони, сочат този, който ги е разкрил за виновни. Стара изпечена тактика на Капиталци. Крадецът крещи Дръжте крадеца! Бездарно. Тези номера минават един, два пъти, но после няма кой да им се върже. Мен също ме разкостиха по компромат от тяхната Протестна мрежа, но бях проверен по същия начин и излязох абсолютно чист без да пискам и да обвинявам прокопиевци. А те вече са ОБВИНЯЕМИ за корупция в особено големи размери като министри и консултанти. Чака ги затвор и конфискация на милионите.

Така, че да запазят спокойствие и да спрат да ползват бившата ми телевизия БТВ да бълват с лайномета срещу почтени и изстрадали от техните мръсотии граждани. Като мен и много други, които не смеят да им го извикат в очите. Спрете, Баста, това е вашият морален край! Вече не можете да бъдете в ролята на морален ментор на обществото. Не може вълк в овча кожа да ни чете морала, като същинска Талмуда от амвона на две сайтчета и една малотиражка, печатана на кенефна хартия. Просто Коледа за вас дойде малко по-рано и неочаквано, добре охранени розовобузковци.