Шокиращи разкрития около личния живот на генерал Румен Радев излязоха наяве дни преди развръзката от балотажа срещу номинацията на ГЕРБ Цецка Цачева. Баюата на пенсионирания от ВВС офицер – Георги, никак не искал синът му да стане държавен глава.
„Не си го представям като президент и не ми се иска да го видя в тази роля”, казал електроинженерът в мигът, в който разбрал, че този път битката на Румен Радев няма да е за независимостта на въздушното пространство на България, а за „Донуков”2, при това срещу ГЕРБ. Родителят се притеснява, че синът му ще бъде очернен, а и ще се поболее от среса, на който ще бъде подложен, пише Уикенд. 
 
От няколко години двамата старци са се завърнали в родното и за тях село Славяново в Хасковско, за да се радват на старините си.
 
Всъщност от разказите и на съседите в Славяново в последните дни стана ясно, че семейството на кандидата за главнокомандващ не е одобрявало възторжено нито един от сериозните му житейски избори – нито да се насочи към армията, нито да се занимава с политика, нито да напусне първата си съпруга Гинка.
 
„Надявахме се той да учи икономика или да стане инженер като баща си”, признава майка му Станка. Но не отрича, че все пак е горда от сина си, че се е превърнал в един от най-уважаваните пилоти от ВВС у нас.
 
Във вторник Радев получи и солидно рамо от един от колегите си от ВВС академия „Максуел” в САЩ, която също е завършил с отличие.