Всички народни представители и ние от ДПС ще направим всичко възможно за овладяването и подпомагането на хората, пострадали от пожари. Това заяви пред bTV заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Байрам Байрам по повод извънредната ситуация с пожарите в страната.

Той обясни какви разговори са водени по време на срещата с министъра на финансите: „Това, което г-жа Петкова ни запозна, че ще има постановление на Министерски съвет, където ще бъде посочен механизмът.

Той е идентичен с междуведомствената комисия за бедствия и аварии. В момента там има налични 119 млн. лв. Естествено, могат да се правят вътрешни размествания, където може да се намерят средства“.

„Всички политически партии бяхме съгласни, че ако се наложи, може да има актуализация на бюджета“, допълни той.

„Ние излязохме с единно проекторешение Министерски съвет (МС) да бъде задължен да предприеме незабавни действия за осигуряване на средства от бюджета за всички пострадали“, подчерта той.

По думите му, Министерският съвет се задължава да планира и осигури ресурс за купуване на летателна техника – хеликоптери и самолети.

Попитан дали още поддържа твърдението си, че отношенията между Ахмед Доган и Делян Пеевски са като между баща и син: „Убеден съм в това“.

„Видяхме, че на 9 юни ДПС постигна един исторически резултат. Виждаме, че други политически сили има по-малък брой народни представители, виждаме, че имат загуба на електорат, ДПС тръгва в един тренд, който поставя ДПС в едно положение, което ще бъде незаобиколим фактор в държавата“, изтъкна Байрам.

„Преди да говорим за втория мандат, първият мандат беше по-важен. Ако бяхме направили това, което сме обещали на хората…

Ние обещахме, че ще подкрепим първата политическа сила. Не казахме, че ще подкрепим ГЕРБ, а първата сила. Ние подкрепихме, защото бяхме обещали на хората, че трябва да има стабилно управление и да решаваме техните проблеми“, заяви той.

„Може да има някои фактори, които не искат ДПС да участват в управлението на страната. Може би има някои фактори, които не искат да има стабилно управление в България“, посочи заместник-председателят на ПГ на ДПС.

„Тези дерибеи всички ги знаят кои са. Те десетилетия наред обиколиха цялата страна, всички избирателни райони“, допълни той.

„Ние докато решаваме проблемите на хората, докато се занимаваме с важното законодателство, те трупат богатство на гърба си“, изтъкна Байрам.

Попитан за конкретни имена, той каза: „Ще разберете най-скоро“.

„От вчера има няколко статии за един отцепил се народен представител от ДПС, който има половин мощност на ядрен реактор. Той да отиде в малките села и да обясни на хората те когато си събират жълтите стотинки да си плащат сметките за ток, той има половин ядрен реактор“, призова той.

„В момента не стои на дневен ред създаването на нова партия. Г-н Пеевски не е говорил по тази тема с мен. Не съм и чувал да говори по тази тема“, каза народният представител.

„Новото начало започна и с приемането на бюджета в нашата страна. 450 млн. лв. са отпуснати за инфраструктурни проекти към общините на ДПС.

В област Кърджали те са 100 млн. За община Кърджали са 50 млн. Това стана благодарение на г-н Пеевски и парламентарната подкрепа“, изтъкна той.

„Има едно объркване в структурите, защото тези дерибеи интригантстват, внушават грешни твърдения, че партията се превземат от българите. Даже казват по кърджалийските села, че гяурите превземат партията. Д-р Ахмед Доган не ни е учил на такива ценности“, подчерта той.

„Г-н Пеевски направи опит да събере колективните органи, които бяха саботирани от Джевдет Чакъров, който до късно през нощта ги зомбираше да не ходят на председателския съвет“, обясни Байрам.

„Тандемът Ахмед Доган-Делян Пеевски ще даде тласък в партията и тласък в развитието на Република България. Те винаги са били тандем“, увери той.