Има лица, които разпространяват тази информация и в чужди медии. Направили сме всичко възможно, за да ги установим, и да преценим защо се разпространява тази невярна информация. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по повод на информацията за евентуален терористичен акт в България, предаде БНР.
 „Тези лица не са задържани, но сме установили кои са, някои от тях не живеят в България. Това е резултат от нашата допълнителна оперативна работа“, посочи тя.

„Установили сме, че става въпрос за невярна информация“, подчерта министърът в оставка. Румяна Бъчварова обясни, че интервютата, които се провеждат от ДАНС в центровете за настаняване на бежанци имат за цел да установят дали има лица, които са във връзки с терористични организации. „Колегите установяват дали има опасност или съмнения за опасност и предприемат необходимите мерки“, допълни тя.

"България е държавата, която без компромис осъществява тези проверки и това е факт, който се признава от всички наши европейски партньорски служби“, заяви министърът в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!