Днес бяхме свидетели на поредната атака. От ГЕРБ не се притесняваме - след толкова години в управлението това се приема като част от присъствието. Изострянето на политически тон рефлектира върху хората. Ние се чудим защо има груб език и агресивност в хората. Това заяви началникът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова в предаването "Още от деня" по БНТ. 

Коментарът е по повод изнесените данни от депутатката от БСП Елена Йончева за корупционни схеми с участието на министърът на културата Боил Банов. По думите ѝ става дума за строителството на обект "Ларгото", културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап, когато в качеството си на зам.-министър по културата Банов опрощава 700 хил. лева неустойка на фирмата-строител.

"БСП са крайни. Още в деня на конгреса обвиха за разследването на Йончева срещу Министерски съвет, но той е колективен орган. БСП опитаха да вменят колективна вина, но в крайна сметка се оказа, че е срещу един министър. Съзнателно трупаха напрежение срещу правителството", попита още тя. 

"Сипането на обиди е стратегията на БСП. Съжалявам Йончева, защото тя само за кратко беше знаме на БСП. Днес тя стана човек, който използва всякакви доноси, без да са доказани, за една кампания", коментира началникът на премиерския кабинет. 

"Разследващата журналистика изисква мнението на разследваните, а тук го нямаше, само яростни нападки", разкри Бъчварова. 

"Премиерът прецени, че докато не се изясни случаят няма нужда от оставката на Боил Банов. Министърът разкри, че е в готовност да си подаде оставката", допълни тя.