Свети Петър, един от дванадесетте апостоли на Иисус, пита Иисус Христос: „Quo vadis, Domine?“ - „Къде отиваш, Господи?“ . Христос отговаря, че се връща в Рим, за да бъде разпънат отново на кръста и да приеме мъченическата смърт. Действието се развива в античен Рим, около 64 г. по времето на император Нерон. Това е изключителната история за падението на една от най-великите империи, но и за спасението.
 
Г-н президент, докосвам се до святата лексика и до разтърсващия исторически пример, защото вашето поведение навява на мисълта ,че в своите речи и прояви търсите идентификация с великите.
 
Артикулирате с апломб на папа, движите се по площадите като водач на свято шествие, увлечен сте, като в наддаване на конско надбягване – но, в годишнината от обесването на българската светиня Левски, не заложихте нито на правилната кобила, нито на правилната ездачка, запасала се с дебел жълт шал.
 
България не ви е нито хиподрум за състезание , нито космодрум да се изстреляте в космоса  на екзалтирано българско преклонение. Българинът ще се преклони пред вас, като обединител на нацията, като градите за него по-красив и смислен живот, а не като мятате политически пиратки.
 
Не е ясно, президент Радев, „Храбрият шивач“ на Братя Грим ли го играете, които шивач убил 7 мухи  и успеха на живота му бил да се ожени за царица?
Макар, че сте главнокомандващ, Конституцията не ви е произвела в подпалвач на властови войни, защото – историческа истина е – че във войната няма печеливши, а жертвата е народът.
 
Президентът е призван да съедини ръцете, да има лъвско сърце и мъдър ум. Мъдростта отличава рязко силния от слабия, умния от глупавия, тщеславния от благородния.
 
Идва 3-ти март – не палете по пощадите чучела, поведете хоро, запейте българска национална песен, облечете носия, а не се маскирайте в „новите дрехи на Царя“, колкото и „дизайнерите“ ви да ви заблуждават, че сте sexy-политически…
 
Нали, помните приказката „Новите дрехи на Царя“ – да не се окаже , че Царят, т.е., президентът Радев, ще си замине в историята гол?
Quo vadis /къде отиваш/ - президент Радев, накъде водите България?
Аз съм Бенвска. И питам.