Американската посланичка Херо Мустафа, която дава интервюта само на „Свободна Европа“ благосклонно ни „позволи“ да протестираме в името на демокрацията. И многозначително напомни , на кого ли?: „Никой не е над закона.“

Скулпторът Велислав Минеков - член на Отровното трио, което върти манивелата на протеста в София – странно я подкрепи със заявлението , че протестиращите лица, не знаят имената на политиците, имената на институциите, процедурите да станеш политик, но имат право да искат друг премиер и друг главен прокурор, различни от Борисов и Гешев…

Какво още се случва в Българи?

3-ти ден очакваме от Брюксел премиерът Борисов да се върне с успокоителната новина, че Европа ще разпредели справедливо достатъчно пари и за малките държави, и България ще оцелее икономически. Това – на фона на заявлението на Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш: „Изправени сме пред най-дълбоката глабална рецесия след Втората световна война. Може да видим глад в исторически размери.“

В 44 НС ще се състои 5-ти вот на недоверие към 3-тото правителство на Бойко Борисов. Корнелия Нинова ще грабне „барабани и чинели“, за да скандира още по-гласовито: „Оставка!“ , за да не скандира БСП за нейната оставка на Конгреса на 12.9.

Тримата министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов – бяха лепнати като ГЕРБ-ова марка на челото на ДПС. Как ли ще защитават утре в 44 НС политиката на коалицията ГЕРБ- ОП?

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се „разплува“ бурно в спокойното Черно море на почетния председател на ДПС Ахмед Доган около Росенец и Варна. Симеонов пусна и „рибарска мрежа“ към Дубай да улови и хазартния бос Васил Божков. Спасителният му пояс е в ръцете на Борисов. А спасителната му надувна лодка е с гребец главния прокурор Иван Гешев.

Президентът Радев ни съобщи латинската поговорка Vox pópuli vox Déi - Глас народен — глас божи. И „кръжи“ над протестиращите на „восъчните й криле“, със страх да не му се стопят като тези на Икар.

А Христо Иванов, „Да, България“, никакъв го няма, след като се понамокри около Доган. Дали , не е попаднал, като Пинокио, в корема на акулата и си мечтае да поизсъхне и да се превърне в момченце със синя фльонга?
Аз съм Беновска. И питам.