Правосъдието дойде. Българският съд обяви вашия арест, поръчан от вас, изпълнен от този комунист там, за незаконен и неграмотен. И неграмотен, и неграмотен – трети път. С тези думи депутатът от ГЕРБ Тома Биков избухна в парламента, сочейки министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, по време на дебатите за вот на недоверие към правителството.

Депутатът визира ареста на бившия премиер Бойко Борисов през март.

„Говорите тук, че пишете история. Вие никаква история не пишете, бъдете сигурен“, заяви Биков. „Вашето правителство може да остане само като парадокс и анекдот в българската история. Няма да има кой да ви запише там, бъдете сигурен“, обърна се той към премиера Кирил Петков.

В отговор вицепремиерът Асен Василев заяви: „Спомням си една ваша книга „Карикатура на диктатор“ за г-н Борисов. Само един въпрос имам към вас, г-н Биков. Как станахте вие карикатура на този диктатор?“.

Съпартийците на Василев го аплодираха възторжено, а председателят на парламента Мирослав Иванов за пореден път призова за спиране на личните нападки.

Биков излезе, за да уточни, че става дума за статия, а не за книга. „Какъв съм станал – това не е ваша работа. Но знаете ли кога започнах да симпатизирам на г-н Борисов? По времето на управлението на вашите коалиционни партньори от БСП, когато г-н Орешарски беше служебен премиер“, заяви той.

„Това ние да се оплакваме от вас е все едно някой производител да се оплаква от цената на тока. Толкова хубава работа ни вършите вече една година, че успяхме да си оправим и партията и да си структурираме организацията и сме готови да управляваме още веднъж“, каза депутатът от ГЕРБ.

„Вие имате слабо чувство за хумор. Не го използвайте, защото не ви върши работа“, обърна се той към Асен Василев.