БСП се превръща в пощенска кутия с целта всички вкупом да се овъргалят в калта само и само Корнелия Нинова да сбъдне детската си мечта и да стане министър-председател. Това обяви в парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков в отговор на декларацията на соцлидерката.

"Надявам се да се излекувате от тази лудост, в която сте влезли, защото тя е опасна за държавата. Не знам с кой акъл Елена Йончева ви се връзва да я употребявате", обърна се той към социалистите.

Докато изразяваше възмущението си от атаката на Нинова, от левия сектор на залата му подвикнаха да пие една студена вода. "Ами, ще пия една вода, щом ми казвате", вметна Биков и продължи гневната си реч.

"Не приемаме морализаторския тон на г-жа Нинова, докато не отговори на въпросите за нейното минало", отсече депутатът от ГЕРБ и припомни корупционните скандали от 2007 г., "когато се въртяха "фронтиери" и "Р. Овч-овци". "Ние няма да се поддадем на вашия рекет, няма да ви отговорим по начина, по който го правите вие. В тази пропаст на сеене на омраза ще паднете най-напред вие, защото сте най-близо до нея", предупреди Биков.

"Никой не е спечелил от черен пиар, това е клише. Вашата цел е да влезем всичките заедно в калта, да се овъргаляме едно хубаво, защото от това чисти хора няма да излязат", заяви Тома Биков.