Аз доколкото разбрах и Христо Иванов отрича вариант Йорданова да е премиер. Това е разговор на хипотези, но на фона на проф. Габровски би трябвало да е ясно каква е нашата летва и концепция. Не мисля, че г-жа Йорданова влиза в тази концепция. Това заяви зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Тома Биков пред Нова тв. 

"Ще изпаднем в анализ на нещо, което няма да се случи", посочи той.  

"Въпросът е искана ли е нашата подкрепа? Такава не е искана. Няма да подкрепим нещо, само защото някой си мисли, че е изключително умен и красив. Получихме писмо за разговори за закони. Няма да дадем подкрепа за втори мандат, след като тя не се иска. Няма да се стигне до предложение за правителство. Ще се върне неизпълнен мандат", каза Биков.  

"Кой ще е кабинетът? Кои ще са министрите? Какво ще подкрепя? Това са въпросите, които са важни за нас. Има хора, които говорят с абстракции и не казват нищо конкретно. Трябва ни хубаво правителство, в него да участват прекрасни хора, да направим съдебна реформа - във всичко това няма едно конкретно нещо. Няма нито един законодателен текст, конкретна фигура за премиер. Това, че някой сайт е пуснал г-жа Йорданова като кандидат за премиер не е конкретика", обясни той.  

Според него има има нова коалиция в парламента и ПП трябва да търсят подкрепа за втория мандат именно от тези партии. Той припомни, че Христо Иванов е говорил, че трябва да се водят разговори, а всъщност трябва да се действа. 

"Разговорът не е спирал. Нека и г-н Радев намери по-авторитетна кандидатура от проф. Габровски. Той вече няколко пъти прави служебни правителства. Имаме потенциал да излъчим поне три правителства с различни състави и структури и с различни кандидати за министър-председател", увери Биков. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук