Много партии съдействат на Божков, който опитва да превърне обвиненията срещу себе си от криминални, към политически. Това заявиха от ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Първите, които се притекоха на помощ на господин Божков са членовете на Изпълнителното бюро на БСП", заяви Биков. 

"Смятаме, че г-жа Нинова опитва да въвлече цялата си партия в сложна ситуация, в която ще плати много висока политическа цена. Вижда се кой се противопоставя на нерегламентираните отношения между сенчести и криминални бизнеси", каза той.

"През годините БСП е ставала съучастник на подобни практики. Още от първите години на Прехода, а и преди това", подчерта Биков.

"Крайно време е българското общество да се обедини и да постави ясни граници - докъде може и къде започва криминалните дейности", добави той.

"БСП в момента се опитва и със заявката си за вот на недоверие и свалянето на правителството, а да върнат Божков в родината, но не в ареста, а на позицията, от която беше премахнат - да въздейства на политиката и стопанския живот в страната и да се страхуват от него и хора и медии", каза Биков. 

В брифинга се включи и Красимир Ципов:

"Днес съвсем ясно пролича кой е архитектът на прехода - БСП доказа кой е създал кредитните милионери, предприятията, които трябваше да бъдат приватизирани на занижени цени", каза той.

"Днес те искат анкетна комисия по сигнала на Васил Божков. Да, ГЕРБ ще приеме да бъде създадена такава, но тя ще разследва и Прехода. Да се види кой е създал Божков, Баневи, Бобокови и всички кредитни милионери. От ГЕРБ ще подкрепим създаването на такава комисия и ще се включим активно", заяви Ципов. 

"Не чуваме защо Нинова бе уволнена като зам.-министър на икономиката. Тя дължи много отговори на обществото", смята Ципов.

"Маските паднаха. Кой извади своите най-гласовити хора да защитават Божков", заявиха от ГЕРБ.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!