Притеснява ме възможността една телевизия да манипулира общественото мнение. Даде думата на Васил Божков и виждате какво се случва. Всичко това, което става, е опит за нагнетяване на политическото напрежение. И то от една телевизия, която доказа колко е важна телевизията в съвременния свят. Това заяви Валери Симеонов в ефира на БНТ.

"Напомня на романа "Хладнокръвно" на Труман Капоти", анализира лидерът на НФСБ и Патриотите.

"Този индийски или турски сериал почва да досажда. Божков се държи като дете. Управляващите правят грешка. Не трябва да се обръща никакво внимание на тези неща, които пуска Божков. Те целят някакво напрежение, бъркотия в държавата'', добави той.

Той нищо не е казал за 18-те обвинения срещу него. Точно затова тези негови действия са несериозни и затова вниманието към него ще утихне. Важният въпрос е виновен ли е или не, дължи ли 700 милиона или не, допълни Симеонов.

"Първата крачка беше национализирането на лотарията. И сега вече няма търкане на талончета'', каза лидерът на НФСБ.

"Би трябвало следващият да е Валентин Златев. Неговата дейност на практика е монопол. Превърнал се е едва ли не в единственият партньор на управляващите. Със закона, който направиха преди година и половина, те се опитаха да ударят малките търговци. Хората трябваше да пътуват от малките градове и селата до големите центрове да зареждат гориво.


Поздравявам Владислав Горанов за идеята за държавните бензиностанции, само така може да бъде ударен картела и да бъде създадена нормална пазарна среда", завърши Валери Симеонов.