"Това Народно събрание вече е делегитимирано от актовете, които извърши в двата му работни дни", това заяви Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е причината, заради която премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се яви пред парламента.

БЛИЦ уточнява, че по-рано днес лично премиер в оставка Бойко Борисов обяви, че ще отиде в сряда в парламента, но го викат, защото искат "народен съд".

"Г-н Борисов носи отговорност за Плана за възстановяване, но оперативно отговаря г-н Томислав Дончев и с него може да се проведе съществен разговор по този въпрос. Но те не искат да проведат съществен разговор, а да направят панаир и това е целта на викането на Бойко Борисов", заяви Дончев пред БНР.

Борисов извънредно за летния преврат на "Росенец", мажоритарния вот на Слави и драмата с НОЩ! ВИДЕО

"Пълен абсурд е точка, която е заложена в дневния ред на Народното събрание, да не бъде гледана", допълни той в коментар на заседанието на парламента, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за плана за възстановяване, но вместо него пред депутатите беше готов да се яви вицепремиерът Томислав Дончев.

"Заседанието се опита да го провали г-жа Татяна Дончева, като грубо погази правилника на парламента. Имаше трета точка, в която трябваше да бъде изслушан г-н Дончев за Плана за възстановяване, а тя заяви, че тази точка е минала, тя изобщо не беше минала и г-н Дончев беше в залата. Тя отказа да му даде думата, отново в погазване на Конституцията", категоричен бе Биков.

Тома Биков изригна за скандалното ВИДЕО на Дончева и Митева

По думите му продължителността на живота на 45-ия парламент зависи от мнозинството в него и добави: "Само анти-ГЕРБ идеологията не е достатъчна, за да можеш да съществуваш ефективно политически. Вече трябва да кажеш и какво можеш да правиш. Вече са внесени доста законопроекти, но нито един от тях не е свързан със здравната или икономическата криза, а това са въпросите от дневния ред на обществото".

Той подчерта, че не се говори и за актуализация на бюджета, каквато според него ще бъде необходима.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!