Русенецът Бисер Миланов, известен още като "Петното", се включва в надпреварата за президент, става ясно от Решение № 3606-ПВР на Централната избирателна комисия. 

Миланов е издигнат от инициативен комитет, представляван от сина му Виторио, става ясно от решението, публикувано на 24 септември. Кандидат за вицепрезидент ще бъде Красимир Настев. 

Заявлението от инициативния комитет е постъпило на 22 септември, подписано е от 21 избиратели и е придружено от цялата необходима документация - нотариално заверени образци от подписитете на комитета, декларация от изборните книжа, банково удостоверение за налична банкова сметка. 

Налице са изискванията на чл. 151 – 154 от Изборния кодекс и Решение № 3440-ПВР от 1 септември 2016 г. на ЦИК за регистрация инициативен комитет за издигане на независим кандидат за президент Бисер Георгиев Миланов и независим кандидат за вицепрезидент Красимир Петров Настев в изборите на 6 ноември 2016 г., се казва в решението на Избирателната комисия. 

То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Името на Бисер Миланов нашумя край протестите и контра-протестите при кабинета "Орешарски", когато нееднократно бе задържан от полицията заради провокации към насилие. Основател е на Национално движение "Свобода", известно с противоречивите си обществени прояви както в Русе, така и в столицата. Това дори му "спечели" място зад решетките за известно време, откъдето той продължи да се радва на медийно внимание и да дава интервюта. Междувременно дори специална парламентарна комисия разследва неговата дейност и проучва дали той се е срещал с настоящия премиер Бойко Борисов и настоящия евродепутат Николай Бареков.

Опитва да се включи в политическия живот на Русе като се кандидатира за общински съветник на местните избори през 2015, когато получава 175 действителни гласа.