Има различни възможности, при които той може да влезе в България. Една такава възможност е проблем в техниката на граничния пункт.

Това отговори в ефира на Nova News бившият министър на МВР Емануил Йорданов на въпрос как британецът Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина от Интерпол, е влязъл в страната.

Според Йорданов обаче въпросният англичанин няма вид на "кой знае колко опасен".

Съмнява ме, че такъв човек може да застраши националната ни сигурност. Ако имаше намерение да прави нещо в България, щеше да го е направил досега. На този младеж, горкия, по-добре да му купят една табла да си играе, допълни той.

Той не изключи варианта всичко по този случай в крайна сметка да се окаже "буря в чаша вода".

По политическите теми бившият вътрешен министър сподели, че развитието на сегашната политическа ситуация предполага две посоки.

По-оптимистичната е партиите, които искат промяна, да влязат в новите избори с много повече енергия и повече гласоподователи и да се получи разместване на пластовете. Реалистичният сценарий е избирателната активност да продължи да пада, докато накрая не стигнем дотам ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство за съставяне на правителство, коментира Йорданов.

Прогнозира, че президентът ще даде третия мандат на "Български възход", но уточни, че има "голяма вероятност да греши".