Един от някогашните лидери на СДС Петко Симеонов разсекрети през профила си във Фейсбук уникален документ с указания на БСП. Според члена на Координационния съвет през 90-те документът касае работата с десните и как всъщност още от 90-те години сред тях са били внедрявани социалисти.

"Копие от този документ попадна при мен в началото на 90-те години. Даде ми го за четене член на тогавашното ръководство на БСП. Преписах си го. Не съм давал гласност, за съществуването му по две причини - нямах оригинал и срещу мен беше започнала масирана кампания. След обвиненията на дееца на СДС Едвин Сугарев срещу ми беше започнало следствие. Документът, ако беше документ, би придобил друг смисъл... 

Благодаря на Ковацалиев, че го пуска! 

И все пак неговата автентичност трябва да бъде потвърдена поне от няколко места. Не би могло да няма други екземпляри. 
Може ли някои от приятелите да помогне?

Звучи напълно достоверно. Зная какво ставаше в СДС. То беше започнало от пролетта на 90-та, за което има документи и в архивите. 
Зная и за "активни мероприятия" след това. Те също са отразени пряко или косвено в архивите."

Ето какво, според Петко Симеонов, съдържа и самият документ:
 

Документ от началото на прехода:

"До всички партийни организации на БСП

УКАЗАНИЕ ЗА ПО-НАТАТЪЧНАТА РАБОТА НА ОБЩИНСКИТЕ

И МЕСТНИТЕ ПАРТИЙНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА БСП

След минималната загуба на изборите през 1991 г. не трябва да се губи самообладание, няма място за тревога и страх от загубата ни. Напротив, казаното от А. Луканов – и когато губим ние пак печелим, важи с всичка сила, особено за нашите организации, претърпели неуспех в изборите. За това, горе главата и на работа, защото след не много време правителството на СДС ще падне и ще има нови избори. Подготовката за тях е изцяло във ваши ръце затова спазвайте всичко, което има в тези указания!

1. Не се противопоставяйте явно на решенията, които се вземат с мнозинство от противниците – СДС или СДС, ДПС, СДС – център, БЗНС.

2. Търсете хора от техните редици, които имат амбиция за директори, началници и други. Предлагайте сътрудничество (тайно), обещавайте и няма да се противопоставяте на техните желания и предложения.

3. Много важен момент в работата на общинските съвети е да се поставят наши хора начело в групите на СДС, ДПС, СДС – център, БЗНС.

4. Ако има лица, които не можете да контролирате или не се поддават на по-горните предложения за кариера в работата, намерете начин те да бъдат отстранени и компрометирани пред обществото. Компрометирането в никакъв случай да не става от хора от БСП. Това трябва да стане от нашите в СДС.

5. Търсете и внедрете в редиците на СДС деца и внуци на АБПФК, бивши членове на БКП (по възможност млади хора), лица, които са назначени от нашите правителства до 1991г. директори и началници, лекари, учители, управители на фирми.

6. Там където в местните КС на СДС има водачи с изграден обществен авторитет, направете всичко възможно те да бъдат отстранени и на тяхно място да се наложат нашите хора, предпочита се те да оглавят партиите в СДС и оттам целия местен КС на СДС.

7. Да се избират лица, лежали в затворите за криминални престъпления и да им се оказва необходимата подкрепа, за да влязат в КС на СДС. Те да се ползват с неафиширана наша подкрепа.

8. Внедрените от нас лица – да се подкрепят неофициално и да не им се пречи, напротив, да се използват срещу онези местни лидери, които могат да обединят отново хората и да попречат на изборната ни победа в предстоящите избори.

9. Да се използват всички възможности на изпълнителната власт (кметове, зам. кметове и представители на общински съвети), които са от СДС за компрометиране. Опитайте да запазите нашите кадри в общинската администрация. Да не се завършва или да не се започва ново строителство там където кмета е от СДС.

10. Да се образуват инсценировки с предварителни сценарии, следствия и съдебни дела срещу лица водили активна предизборна кампания срещу БСП. Да бъдат разпространявани слухове за тези лица в негативен порядък.

11. Важна основна задача е да се получи разцепление в редиците на СДС, да се избере ръководството на СДС, което да е съставено от наши подставени лица и да няма обществен авторитет.

Това са задачите. Решението им трябва да започне веднага, защото изборите са на прага ни.

Организация "Отпор" към ВПС на БСП"