"Ще имаме дълъг период, в който ще управлява правителство в оставка. ГЕРБ ще трови правителството и правителството ще трови ГЕРБ. Такава картинка очаквам, защото в момента се дават доста абсурдни искания и от двете страни", това заяви бившата ПР-ка на "Продължаваме промяната" (ПП) Диана Дамянова в сутрешния блок на БНТ.

"Някъде в средата на април ще имаме правителство със служебна бележка", добави още тя.

Диана Дамянова

"Няма да стане коалиция. Няма как. Защо ПП искат непропорционално разпределение на властта? Може би защото им горчи? Няма такова нещо!

Властта им се услажда! Всички ще продължат да работят заедно, мразейки се и ненавиждайки си. И проблемите, и скандалите ще продължават", добави пък политологът Татяна Буруджиева.

Татяна Буруджиева

А проф. Росен Стоянов пък, определени моментната политическа ситуация като "непрефинена арогантност".

"Пред публиката и медиите са дипломатични, уклончиви, а пред нас е точно обратното - карат се като хамали, псуват се в ефир, поставят си ултиматуми, след което след няколко дни някой омеква, дава назад и прави компромис. Тези неща се случват извън публичността.

Кое е вярно като подход? Как омерзението ще прерасне в желание?! Ако това са политическите играчи и всичко зависи само от тях, а не от друга политическа или военна обстановка, нещата ще са други.

Но явно се надпреварват в изчакването. Баламосват ни всички нас и ние всеки ден се опитваме да ги интерпретираме", коментира още преподавателят от НБУ.

"В ПП оценки се правят през екселски таблици. Напълно откровена съм, защото съм присъствала на това.

Критериите са безумни, а екселската таблица няма как да оцени хората. Не знам как се вкарва политическо съдържание в ексел, но явно има такава тенденция", заяви по темата още и Диана Дамянова, която бе част от редиците на ПП. По думите й при Кирил Петков се наблюдава "амбиция за перманентна власт".

"След 10 години се озоваваме с политици с нереазилирани мечти отпреди 10 години. И постоянно живеем в някаква символна история, не сме в реалността", заключи Татяна Буруджиева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук