"Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ, обратното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската държава трябваше да плаща.

Успяхме да вкараме възможните количества азерски газ. Ръководили сме се от интересите на държавата и Булгаргаз. Най-ниската цена на газа от страните в ЕС е в България", каза бившият началник на "Булгаргаз" Николай Павлов след разпита в Софийска градска прокуратура.

Според него всичко това се прави с една цел - да се злепостави дружеството.

"Силно се надявам, че след всичко, което се случи "Булгаргаз" няма да бъде овладяна и няма да бъде променена наредбата и нормативната уредба, така че бизнесът да остане на високи цени. Бизнесът е жив, защото "Булгаргаз" е продавал на по-ниски цени от пазара. Голяма част от бизнеса изнася и печели по-добре от това. Аз съм от четвъртък сутринта вън от дружеството", допълни той.  

"Отговорил съм на всички въпроси и не мога да кажа какво са ме питали. Домът ми няма да бъде обискиран. Как да питам какво прави полицията пред нас? Може да кажат, че проверяват за нарушители. Очакванията са добри. Аз от самото начало не съм се притеснявал. От какво да се притеснявам? Че сме изпълнявали стриктно нормативната уредба, имаме най-ниските цени и бизнесите черпят ползи от тези договори", каза още Павлов.