Никога не използвайте думата власт за себе си и за длъжностите, които заемате, или предстои да заемете! Това посъветва в храма "Света Марица" митрополит Николай, като се обърна към Здравко Димитров, кандидатът за кмет на Пловдив, издигнат от ГЕРБ и към всички претенденти за поста.

Митрополитът отлслужи молебен за успех на Здравко Димитров. 



Властта е само и единствено у Бог! Само той има власт да се разпорежда с делата на този свят. Този, когото той промисли да постави на висока позиция в светското управление, не получава власт, а получава отговорност.



Властта, която се дава от Бога, представлява отговорност, която издигнатият започва да носи пред хората, но особено пред Бог! Колкото по-значима е позицията, толкова и отговорността е по-голяма, каза митрополитът.



Стотици хора дойдоха на молебена, след това всички заедно се отправиха към центъра, където Здравко Димитров пожела победа на всички районни и общински кандидати за кметове, както и на листите за общински съветници в цялата страна.





На въпрос на БЛИЦ как стартира кампанията си, Димитров отговори, че ще води позитивна и спокойна кампания, че всеки ден се среща с пловдивчани и първият проблем, с който ще се заеме, ако бъде избран, ще е натовареният трафик в Пловдив.
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ