Българските ВВС са носител на гордостта и идеалите на нацията - модернизацията им не е еднократен политически акт. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод Празника на авиацията.

"Честит празник на всички българи, свързани с авиацията, и на хората със сини пагони. От самото начало на своето възникване, през цялата си славна история българските ВВС винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията. Те са били символ на непреклонния дух на българина, на вечния негов стремеж към съвършенство и свобода.

Затова пожелавам на всички много здраве, много енергия и много сили да се справят с предизвикателствата по пътя на тяхната високоблагородна мисия. Очаквам много неща. Трансформацията, модернизацията на българските ВВС и изобщо на Въоръжените сили не е еднократен политически акт. Той не се изчерпва с покупката на техника и въоържение.

Това е сложен, многообхватен процес. Той изисква изключително компетентно ръководство. Очаквам правителството да осъзнае с какво всъщност се е заело и да изпълнява всички необходими действия, от които зависи една успешна модернизация", заяви още президентът.

Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ