Не може да се назначават през няколко седмици две различни служебни правителства. Дано да постигнат съгласие поне по ключовите позиции. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Георги Близнашки.
"Глас народен, глас божии. Трябва да приемем този резултат, няма смисъл да го коментираме. Важно е да се запази самообладание. Нека останем стабилни и да не тласкаме страната към хаос", заяви Близнашки. 

"Много е важно да се постигне съгласие за служебното правителство, за да няма нови сътресения. Датата за изборите зависи от момента, в който се разпуска Народното събрание. Не знам дали забелязахте, в своята реч Хилари Клинтън, призна поражението. Тя каза "Ние сме конституционна демокрация, нека живеем според нашите традиции и обичаи", припомни той.

"Много е трудно да се отскубнеш от властта. Аз исках да стабилизирам демокрацията чрез изборната реформа. Нека да изпием горчивата часа сега. Незабавно трябва да бъде променен изборният кодекс. Сега сме на вълната на популизма. Политическите партии се държаха безотговорно и оставиха българските гласоподаватели в ръцете на един шоумен, който всяка вечер се прави на господ Бог.", каза Близнашки.

"Преди предлагахме смесена система. Така партиите щяха да запазят автономията си, но и да ги накараме да изкарат добри кадри. Сега партиите ще бъдат пометени. Със заклинания държава не се управлява. Тези, които ограбиха народа, сега си играят със съдбата на хората", отсече бившият служебен премиер.