"Болни фантазии, болшевизъм, злоупотреба с властта за лични цели, липса на елементарна човешка етика. Нищо от това, което чух в записите не е нормално.

А не малка част от разказаното в него е и лъжа" - това написа в публикация в своя фейсбук профил депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. 

Ето какво още казва тя за скандалните записи, изтекли от срещата на "Продължаваме промяната" (публикуваме думите й без редакторска намеса):

"Казаното от Кирил и Асен е скандално и обидно за:

1. Жените. Представени като плачливи и нерешителни. За партия, която никога на ключови позиции не номинира жени, вероятно това е нормален стереотип. Но за жените от ГЕРБ – не са познали.

Ротацията пред разпад? Габриел с тайнствена среща с акад. Денков, а Петков неочаквано... БЛИЦ TV

2. Демократична България. Представени като интелектуални маргинали, към които ПП нямало смисъл да се присъединяват, защото като гледали залата и те им се виждали малко, а пък левите повече. Затова решили да намигат към избирателите с леви убеждения.

3. Румен Радев. Представен като човек, който прави ала – бала с изборите. И не само. Цялата машина работила за тях. За какво говорят всъщност Кирил и Асен?

4. Държавната администрация и хората, работещи в регионалните структури из цялата страна. Хиляди хора трябвало да бъдат уволнени до крак. Дори и незаконно. Заиграването с лявото явно е отишло чак до болшевизъм. Няма хора - няма проблем. Между другото, ако кастингът на новите шефове на агенции ще е като този с напусналите ИТН - хайде, няма нужда!

5. МВР. Представено като инструмент за правене на избори. Трябва да правим местни избори с наше МВР, казва Асен Василев.

6. Посолствата. Които и да са те. Представени като задкулисни играчи и определящи шефовете на служби у нас.

7. Европейски лидери. Представени като хора, които са готови да нарушават правилата. Не заради какво да е. Заради Кирил и Асен. Това даже Стивън Кинг не може да си го измисли.

8. Националният съвет на Продължаваме Промяната. Поставени в ролята на зрители и слушатели на един изключително бездарен самодеен театър, в който мечтите, подхранват илюзиите и вместо да ухае на светло бъдеще, вони на вкиснато.

9. Избирателите на ПП. Защото те изобщо не фигурират в този разговор. Нито какво искат те, нито за какво се борят. Те са просто хората, които са осигурили терен за шашми. Нищо повече. И тъжно, и срамно, но факт.

Нищо скрито: Подробен текст от скандалните записи "Рудигейт" БЛИЦ TV

Няма повече място за толерантност и компромиси.

Да, България е на кръстопът. Раздирана от хибридни атаки и зловещи опити за промяна на геополитическия ни избор.

Да, има крехко разбирателство за съдебна реформа и промени в Конституцията.

Да, на ръба сме да изпаднем от бъдещето на Европа и света.

Да, далновидното решение днес е да има редовно правителство. Но, стабилно редовно правителство. Стабилното редовно правителство изисква ясно отчитане на вота на хората - първата и втората политическа сила трябва да споделят отговорността на управлението.

Политическите лидери нямат място в бъдещ кабинет.

Дълголетието в политиката и в историята се осигурява със смели решения.

Ала-балата е най-краткия път към презрението".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук