Листата беше подредена така, както бяха гласувани по време на заседанията. Единствено напрежение стана в Пловдив област. Този път не можа да се стигне до разбирателство и г-н Манол Генов се оттегли от листата. Надявам се в следващите дни ще намерим златното сечение и по този въпрос. Това заяви Борислав Гуцанов пред БНТ.

Веска Ненчева и Манол Генов са достатъчно силни лица. И двамата си били водачи на листата. Ще се излезе от тази ситуация. И двамата са добри парламентаристи. Както казах, ще намерим решение в следващите дни, заяви още Гуцанов. 

Ние направихме тази покана за голямо ляво обединение още преди няколко месеца. Беше анонсирано нееднократно и от Корнелия Нинова. Ще участват 10 леви патриотични партии и 10 национални движения. Оставяме свободни местата за гражданските квоти и коалиционните партньори, които ще се допълнят сега, във вторник, заяви още депутатът от БСП. И добави:

"Считаме, че именно БСП е центърът, който може да обедини лявото в България. Единствената партия, която стана алтернатива на това безумие, което наблюдаваме последните 9 месеца, сме ние от БСП."

На въпрос какво отношение има към Ваня Григорова, Гуцанов отвърна така:

"Не знам откъде идват финансиранията на Ваня Григорова. Благодарение на БСП тя беше кандидат за кмет на София. Преди това не знам дали някой беше чувал толкова за нея.

Общинският съвет се оказа тесен за нейната душа и тя реши да се развива и в парламента. Явно зад нея седи някой с големи финансови възможности.