Основателят на Института за модерна политика и доктор по конституционно право Борислав Цеков коментира поредната идея на "Продължаваме промяната". Както БЛИЦ писа вчера стана ясно, че Асен Василев е написал законопроекта за Закон за защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата.

Ето какво написа Цеков в личния си фейсбук профил:

Прегледах разпространения днес в медиите "законопроект" на правителството (или само на МФ?), който предвижда създаването на черезвичайна (в най-мракобесния сталинско-съветски смисъл на това понятие!) комисия под ръководството на финансовия министър.

Комисия, която без съд и присъда, а след "анализ" щяла да прави черни списъци на хора и бизнеси, да замразява и отнема частна собственост, финансови средства и частни активи, да лишава от банкови услуги. Повтарям - без съд и присъда, само след "анализ" от група политически чиновници и ченгета. Това не е просто фашизъм.

Това е творение на люде с престъпно мислене и престъпни намерения, които искат да използват властта за престъпни цели. Тотално безправие, пред което мафиотско-мутренският рекет и терор от времето на групировките през 90-те изглежда като тържество на законността. В пълно противоречие с Конституцията, с първичното и вторичното право на ЕС. Това е безобразие!

Какво си въобразявате вие, драги управляващи, които вече се сринахте на дъното на общественото доверие - че ако дръзнете да го прокарате чрез корумпираното си мнозинство в НС, няма да бъде съборен в КС и няма да докара санкции от Брюксел? И че ще ви се размине, като бъдете изгонени от властта?! На тази фашистка диващина трябва да се сложи край. Оставка!