”Абсолютно несъстоятелни са идеите за импийчмънт на президента Румен Радев”. Това коментира юристът и доктор по конституционно право Борислав Цеков в студиото на Канал 3. Според него, за да се случи това трябва да има драстично нарушение като държавна измяна или нарушение на Конституцията.
”Упреците са политически и това е нормално”, каза Цеков. ”От конституционна гледна точка служебното правителство е президентско правителство. Президентът определя неговите приоритети и състав. Той следи за спазване на приоритетите. Няма нищо противоконституционно от страна на президента Радев”, коментира той. 
 
Борислав Цеков определи като странно оттеглянето на промените в Изборния кодекс  от страна на Министерство на правосъдието.
 
”Критиките са само за един текст, остро дискусионен, но от моя гледна точка имаше много сериозни текстове,  насочени срещу борбата с радикалния ислям, с прекратяване на използването на религията за предизборни и политически цели.”, заяви юристът и добави, че се пита какви са мотивите този законопроект да бъде свален от обсъждане. 
 
”Силно препоръчвам на управляващото мнозинство, което ще се сформира,  да разгледа проекта в частта, която се отнасяше за Закона за вероизповеданията. Мисля, че там има много сериозни идеи, които дават възможност на държавата, на изборната администрация, на прокуратурата да реагира адекватно и ефективно, тогава когато има такива казуси на каквито се нагледахме сега в кампанията.”, посъветва Цеков. 
 
”Не е работа на партиите да си присвояват правото да говорят за изборно законодателство, защото то е такова тъкмо заради тези същите партии и затова, когато има законодателни инициативи е хубаво да има обществени и експертни обсъждания и едва тогава партийно обсъждане, а партийните централи не бива да си присвояват монопола над изборното законодателство”, коментира още той. 
 
Цеков коментира и проверката на председателят на ВКС Лозан Панов, която ВСС стартира днес.
 
”Лозан Панов демонстрира един манталитет да "свои" съда като еднолична фирма. Нормално е да го проверява ВСС, след като има оплаквания и то не едно и две. Чуват се странни приказки за фирми, които се появяват взимат някакви пари за някакви неща, които не са чак толкова скъпи, пък се взимат повече пари, не е ясно има ли поръчки и тъкмо, за да се прекратят тези приказки, е добре такъв тип проверка да има и резултатите от нея да бъдат публично достояние, ако няма никакъв проблем да се каже, че там всичко е наред и че г-н Панов изпълнява нормално своите задължения, но ако има проблеми те трябва да бъдат посочени и г-н Панов да поеме публичен отговорност за това, което върши”, каза Борислав Цеков.  
 
”Криминален роман, при това лош криминален роман”. Така Цеков коментира стенограмите от срещите на Иво Прокопиев, Христо Иванов и Трайчо Трайков, които изтекоха преди няколко дни.

”Когато крупни бизнесмени с характеристика на олигарси, когато собственици на медии, претендиращи за независимост, когато журналисти, претендиращи за независимост, когато граждански активисти, претендиращи, че нямат нищо общо със задкулисието се включват в един кръг, който не просто се опитва да създава политически проекти, но и да дирижира обществени политически процеси и да се домогва до властта, навсякъде по света това има или названието олигархия или названието мафия.”, категоричен бе той. 
 
”Това е опасна тенденция! Имаме хора от едрия бизнес - ясно изразени корпоративни интереси, имаме медии, които изведнъж се оказват, че са партийци. Те са едни хора, които се събират, за да се борят за власт. Как да вярваш, че тези медии са независими. Това ме отвращава! Вече олигархията и задкулисието ги имаме не е само на снимки, но и на текст. И виждаме едно доста ниско интелектуално ниво.