Г-жо Ризова, призовавам вас и всички граждани, да изслушат целия запис на Радостин Василев. Това е откровена дискусия на членовете на ПП. Всичко започна в 22 часа вечерта и свърши в 4 сутринта. Всички наши членове осъзнават в каква трудна ситуация се намира държавата. Затова влязохме в трудна дискусия, за да решим как да реализираме втория мандат.

Това заяви в ефира на bTV Лена Бориславова, член на ПП.

"Имаше много емоции изказани тогава – на шок, на надежда, че може да има бюджет. Влязохме в тези разговори, в толкова напрегната обстановка, със страшно много хора в 3 сутринта, защото ние искахме да вземем най-правилното решение, а не като г-н Василев да си спим, нормално не всеки израз да е прецизен и всяка дума да е внимателно подбрана", призна още Бориславова.

"Призовавах хората да чуят как една демократична формация дискутира притеснено какво да се прави. Дебатът не се прекратява, когато на някого му е писнало и иска да си легне, а се продължава, за да се стигне до правилно решение за България“, каза тя.

Бориславова отрече да има договорка за имунитета на Борисов.

„Дори в тези 4 минути, които са представени, се чуват важните думи. Лицето Борисов не решава проблемите на България или свалянето на имунитета му. Вижте какво става по света. Има публични убийства на преследвани престъпници в България в други държави. Имаме атентат срещу главния прокурор", изброи тя.

"Близо сме за първи път до съдебна реформа и всички сили се съпротивляват срещу това и срещу това да има редовно правителство, което да даде стабилност“, добави тя.

„Ако чуете целия запис, ще чуете, че има отделни хора, които се притесняват как е трябвало да се постъпи и дали е правилна коалицията с ДБ. Не е на всяка цена обаче да управляваме. Единственото, заради което влизаме в тази трудна сглобка и ротация, е България да е в Еврозоната, в Шенген, да имаме бюджет, стабилност и сигурност“, каза тя.

„Акад. Денков има мандат от всички ни да води преговорите. Има искания от ГЕРБ за министри, но ние от самото начало казахме, че ще се придържаме към първоначално обявения състав на кабинет“, добави Бориславова.

По думите й ПП се чуди защо още не е връчен вторият мандат.

"Радев уж каза, че няма да бави връчването, но сега вкарва напрежение в работата на депутатите, като не позволява да се премине към сформирането на редовен кабинет“, каза тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук