Чух се с жената на Красимир Узунов. Бог да го прости. Отиде си един прекрасен човек, беше ми приятел. Оставил е голяма диря в съзнанието на хората, които го познаваха". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Египет, където е за срещата на върха между лидерите на ЕС и Лигата на арабските държави.

"Искам да привлечем колкото се може повече големи участници, компании в Саудитска Арабия правят големи газопроводи. Знаете за смесените предприятия със Саудитска Арабия.

Борисов проведе важен разговор за бъдещето на газовия хъб "Балкан" (СНИМКИ) 

Ние инвестирахме много във взаимовръзките ни. Ако нещо се разклати в Саудитска Арабия, Сирия е като пионерска организация", каза той. "Огромен интерес има към България, потвърдено е това и от краля, и от външния им министър. Независимо от огромните различия, които има, само диалогът може да помогне за борбата с тероризма, борбата с миграцията", допълни Борисов. 

"Люксембуркският интерес каза, че всяка една толерантност носи повече за различните. Тежка беше срещата, но в крайна сметка по-добре е да си говорим и да се напътстваме, от войните", добави премиерът. "Имам много работа, политически лидери не искам да коментирам. Не се бъркам в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически лидер", каза по адрес на президента Румен Радев Борисов. "Изказванията на Орбан и на люксембургския премиер са толкова противоречиви.

България е пример как работи с Турция и едновременно с Гърция, Кипър, Ливан. Ние не разваляме приятелства за сметката на нови. Развиваме с Египет връзките си в сферата на културата, медицината", коментира той. "С Майк Пенс говорихме за НАТО, четвъртък и петък Столтенберг ще е тук, а в понеделник идва руският премиер. България е лоялен член на ЕС и на НАТО с прагматична политика. Ако има толкова ербап някой, може да се справи по-добре предполагам", каза още Бойко Борисов.

"На никоя държава не й добре президентът да излезе и да каже, че приема няколко милиона мигранти. Това може да си го позволи само Ердоган, темата е деликатна. Виждате какво става в Мексико и Венецуела, спорът за оградата дори доведе до извънредно положение", добави премиерът. "С Ципрас си говорихме да направим една четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България. С колегите вървим много напред. Казах му, че до юни ние ще направим първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е много важен за диверсификацията на газовия хъб "Балкан", заяви той.