Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас пристига на официално посещение в Софияпо покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на МВнР. На 19 и 20 май министър Маас ще се срещне с премиера Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с президента Румен Радев.
Екатерина Захариева ще приеме министър Хайко Маас за разговори на "четири очи" и пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет в 10:30 ч. на 20 май. Двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет в 11:30 ч.

Двамата министри ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред ЕС в международен план.

В 12:30 ч. Екатерина Захариева и Хайко Маас ще се разходят в историческия център на София в района между ротондата "Свети Георги", джамията "Баня Баши" и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. В 14:00 часа двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!