Премиерът Бойко Борисов няма почивен ден. Днес той е на обиколка във Ветрино, където инспектира компресорната станция „Нова Провадия“. Заедно с него е енергийният министър Теменужка Петкова и директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

Борисов коментира обезпечеността с газ на България и нахока тези, които говорят каквото и да е само за да се харесат на някого.

"Това е за тези, които обичат да говорят за диверсификация, за транзитен газ, само да им покажем последния грандиозен строеж. Това са тези т.н. газови магистрали на газовия хъб "Балкан", посочи Борисов и допълни "Най-добрите компресори в света на американската компания "Солар" пускат газта във всички посоки".

По думите му българите на полето едва ли знаят какво се правило, за да бъдат на газовата карта на света.

"Десетилетия след това българите да получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб "Балкан" ще е фактор. Защото като случат хората дебатите могат да останат с други впечатления", посочи премиерът.  "Не случайно европейската комисия го сложи в приоритетни си обекти", каза още Борисов.

Той уточни, че в компресорите се инвестират 360 млн. лв.

"Даваме възможност на всички, но транзитните такси остават само за българите, 70 години, но със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен, ще сме 100% енергийно независими, никой да не може да ни спира кранчето", заяви Борисов.

"България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, които искат да направят България само клиент, само за да се харесат на някого", изригна Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!