От една година се занимаваме с изтребители, а не с това, което може да подобри доходите на хората. Това обяви премиерът Бойко Борисов на традиционната годишна среща с бизнеса.

Той коментира и обвиненията, които президентът Румен Радев отправи по повод самолетите F-16: „Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп? Възможно ли е? Не, благодаря! По-прозрачно от това няма! Парламентът взима решение и това е възможно най-прозрачното. В България крадецът вика: дръжте крадеца. 

Десетилетия лъжат хората, че ще купуват самолети, а през това време се напълнихме с транспортна техника и то само във ВВС. 12 кугъра, пантери, спартани... Милиарди, и нямат вътре една пушчица, едно патронче не могат да изстрелят. Само за бягане стават, техника да се изнесе бързо Генералният щаб и всички управляващи бързо при война. Нито една съпротивителна единица. И те ни дават оценка. Ние сме институционални, пазим си институциите и спазваме Конституцията. Най-важните решения ги вкарваме да ги вземе парламентът", подчерта той.