Премиерът Бойко Борисов слезе от хеликоптера, с който инспектира част от трасето на газопровода "Балкански поток" по въздух. Сега той качи на джипа си саудитци от компанията, която е инвестирала средства в строежа, за да им покаже какво се случва.

"Обясни им, че този път ще го асфалтираме, за да имаме главни връзки с трасето, ще подобрим екологията и чистотата", каза той на преводача.

Стана ясно, че всички дейности се извършват при спазване на срокове. 

Борисов запита и един от работниците: "Добър ден, как е, ще спазиме ли срока?".

След като получи положителен отговор, запита дали плащат редовно. "Все пак първите мъже на компанията от Саудитска Арабия са тук, за да видят дали се плаща", добави премиерът, а саудитците започнаха да се смеят. 

"Затова го кръстихме Балкански поток - да действа на територията реверсивно във всички посоки на целите Балкани", каза им премиерът.

Нали виждаш - това е било царевица и са изчакали да я ожънат, каза той.

"От 16 държави имаме работници. Сега сме в средата на България", обясни Борисов на своите гости.

"Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска", заяви министър-председателят по адрес на опозицията.

"Уверявам, че компанията е от Саудитска Арабия, защото аз съм неин собственик", отговори заместник-министъра по корпоративно управление в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун.

"Да ги посети тези неща и президентът Радев и да види провалената държава какво прави... И не само той", уточни Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!