Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира номинациите за еврокомисар. Той изказа благодарности към сегашния еврокомисар Илиана Иванова.

Той уточни, че е имал три разговора с Илиана Иванова, но тя е имала лични причини, за да откаже кандидатурата за еврокомисар. За това и ГЕРБ предлагат Екатерина Захариева, която има много добро CV.

"Нормално е партията победител на европейските избори да има предимство, ЕНП от чието семейство сме ние, да има предимство", каза той на брифинг.

"Считам че ние с право излъчваме най-силния кандидат", допълни Борисов.

Той коментира и актуалната политическа ситуация у нас:

"Що се касае за кампанията вече на всички ни омръзна да правим кампания, не се случва кой знае какво за 2-3 месеца. Разработваме една програма - като Гугъл - областните градове като увеличим са населените места в тези области, по този начин ще стигнем до най-малкото село", каза Борисов.

Според Борисов винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. „Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.“

Лидерът на ГЕРБ засегна и темата с безводието. "Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", каза още бившият премиер.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. "Целта е повече хора да отидат да гласуват", сподели Борисов.

"Стоим далеч от правителството. Когато ГЕРБ управлява, трябва да носим отговорност, с наши министри", добави той.

"Лошотията до такава степен надделя, че вече се пренесе върху политическите партии. Това не ме радва, защото прави политическата система още по-слаба. ГЕРБ ще има друга тактика, ще водим политика на съзиданието", зарече се Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!